Zorgkaart

Zorgkaart is een infrastructuur voor sociale kaarten in de gezondheidszorg.

Sociale kaarten die gebruikt en gevuld kunnen worden voor elk type zorgverlener / medisch specialisme. Ook is een sociale kaart voor een bepaald zorgveld mogelijk. In een zorgveld kunnen organisaties en verschillende specialismen  hun zorgaanbod in dat zorgveld presenteren.

De gegevens kunnen zowel landelijke als regionaal middels een  website worden beheerd en gepresenteerd.

Zorgkaart biedt veel flexibiliteit en mogelijkheden. De sociale kaart kan geheel worden geïntegreerd in een eventueel reeds bestaande website. Maar de flexibiliteit komt vooral naar voren in de vele mogelijkheden die er zijn om zelf een sociale kaart op maat te maken. Natuurlijk is bij Zorgkaart uitgegaan van de adressenstandaard zorg en welzijn (ook wel de SIV-standaard genoemd) voor organisaties. Echter Zorgkaart biedt veel mogelijkheden om deze standaard uit te breiden met specifieke eigenschappen en of deskundigheden. Deze eigenschappen verschijnen dan automatisch en in de juiste vormgeving op de verschillende pagina’s van de sociale kaart.

Per medisch specialisme kan zo een sociale kaart op maat worden gemaakt. Immers bij specifieke hartproblemen zullen andere zoekcriteria gelden dan bij het zoeken naar een medisch specialist met specifieke kennis of vaardigheid op het gebied van knieproblemen.

Zorgkaart gaat dus veel verder dan een adresboek met wat extra gegevens.

Zorgkaart is beschikbaar via het zogenaamde ASP-model. In het ASP-model worden applicaties op een centrale plaats geïnstalleerd op servers waar zij voor (geautoriseerde) gebruikers vanaf elke werkplek met een internetverbinding en een browser beschikbaar zijn.

De hosting van de applicatie en de data vinden plaats op een server van ICT-Link. Dit biedt de mogelijkheid om de software optimaal te onderhouden en maakt het voor gebruikers eenvoudig toegankelijk.

Beheer en onderhoud worden dus geheel door ICT-Link verzorgd.

 

© Copyright 2003 - 2019 ICT-Link B.V.