Octopus

Octopus is een platform voor communicatie en informatie in projecten.

De basisversie van Octopus bestaat aan uit de volgende modulen:

  • Document: in deze module kunnen allerlei soorten bestanden (tekstdocumenten, sjablonen) worden geraadpleegd en toegevoegd. De verschillende soorten documenten worden direct in de juiste mappen geplaatst.
  • Besluit: in deze module kunnen allerlei soorten besluiten (actiepunten, voorgenomen besluiten, vergaderdata) worden geraadpleegd. Deze besluiten worden direct op de juiste manier gegroepeerd. Besluiten met een realisatiedatum worden bewaakt middels een zogenaamd e-mailalert of notificatie.
  • Bericht: met deze module kunnen binnen Octopus berichten worden verstuurd en ontvangen. Deze berichten kunnen dus niet verloren gaan door virussen en spam.
  • Forum: met deze module kunnen discussies worden gevoerd.
  • Opiniepeiling: met deze module kan de mening worden nagegaan van gebruikers.
  • Nieuws: deze module geeft een overzicht van alle nieuws en nieuw geplaatste documenten over bepaalde onderwerpen op bepaalde plaatsen op internet. Deze module werkt geheel op de achtergrond en maakt gebruik van een geavanceerd tekstanalyse systeem om de teksten te indexeren.

Onderdelen van deze modulen zijn onderling met elkaar te koppelen. Genomen besluiten kunnen bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een gevoerde forumdiscussie en of documenten. Door deze koppelingsmogelijkheden is het mogelijk vanuit elke module met één klik de gekoppelde onderdelen van een andere modulen te openen.

Sommige functies in Octopus zoals het toevoegen van besluiten kunnen alleen door beheerders worden gedaan. Een beheerder is een gebruiker met extra bevoegdheden. Zo kan de projectleider of secretaris de rol van beheerder op zich nemen. Er kunnen meerdere beheerders zijn. Beheerders zijn o.a. verantwoordelijk voor de toegang van gebruikers.

 

 

© Copyright 2003 - 2019 ICT-Link B.V.